Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack støtter ikke lenger tilpasset CSS. Les dokumentasjonen på WordPress.org for å få vite mer om hvordan bruke tilpassede stiler på nettstedet ditt: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/7/f/b/hernborg.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/7/f/b/hernborg.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/7/f/b/hernborg.com/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 614 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/7/f/b/hernborg.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/7/f/b/hernborg.com/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 622 Endelig utsikt fra Svarttind – Hernblogg

Endelig utsikt fra Svarttind

På min tredje og Heddas andre tur til Svarttind fikk vi endelig nyte utsikten.

pano1
Til venstre for turbokkassen ser vi ned i Vistdalen. Til høyre ser vi Kaldberget og Langfjorden, men begynnelsen av Eresfjorden.

 

Svarttind på 1094 moh ligger i fjellene som skiller Vistdalen og Eresfjorden. Kartverket kaller fjellet for Nonshaugen, men det riktige navnet sett fra Vistdalen er Svarttind. Nonshaugen er det de kaller fjellet på Bugge i Eresfjorden. For når solen stod over fjellet var det tid for nonsmat.

Møre og Romsdals fylkeskommunes nettsted morotur.no beskriver turen slik:
Svarttinden er en lett tilgjengelig topptur for de som ikke har noe i mot å gå litt tunge bakker. Turen er til dels ganske bratt, og man går i motbakke hele veien. Belønningen får du på toppen i form av en fantastisk utsikt over fjord og fjell i alle retninger. Det påstås at man kan se helt ut til kysten utenfor Kristiansund på en klar dag. Turen går i tørt terreng hele veien, med unntak av en snøbre du må over under toppen hvis du går på våren eller tidlig på sommeren.

kartsvart

Det er ganske riktig motbakke hele veien, men til gjengjeld er det kun nedoverbakke på vegen ned. Og vi så faktisk helt nord til vindmølleparken på Smøla da vi stod på toppen. Snøbreen som omtales lå der også selv om vi er midt i august. Men med tanke på den skrale sommeren som har vært er ikke det noe rart.
Det var fint turvær, selv om det blåste noe på toppen.

 

Fjellfie på toppen.
Fjellfie på toppen.

 

mot sørvest
Utsikt mot sørvest. I midten Kjøvdalsvatnet. Til venstre for vannet ser vi Kjøvhaugen, Kalvgjeltinden, Vasstindane og Kjøvskartinden. Til høyre for vannet ser vi Kyrkjetaket og Klauva. Helt bakerst ser vi Trolltindan som utgjør toppen av Trollveggen.

 

motsør øst
Utsikt mot sørøst. Bak Breidskardet sees deler av Eikesdalsvatnet og Meringdal. Det høyeste fjellet til høyre i bildet er Gjuratinden 1712 moh

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.