Kategorier
Uteliv

Endelig utsikt fra Svarttind

På min tredje og Heddas andre tur til Svarttind fikk vi endelig nyte utsikten.

pano1
Til venstre for turbokkassen ser vi ned i Vistdalen. Til høyre ser vi Kaldberget og Langfjorden, men begynnelsen av Eresfjorden.

 

Svarttind på 1094 moh ligger i fjellene som skiller Vistdalen og Eresfjorden. Kartverket kaller fjellet for Nonshaugen, men det riktige navnet sett fra Vistdalen er Svarttind. Nonshaugen er det de kaller fjellet på Bugge i Eresfjorden. For når solen stod over fjellet var det tid for nonsmat.

Møre og Romsdals fylkeskommunes nettsted morotur.no beskriver turen slik:
Svarttinden er en lett tilgjengelig topptur for de som ikke har noe i mot å gå litt tunge bakker. Turen er til dels ganske bratt, og man går i motbakke hele veien. Belønningen får du på toppen i form av en fantastisk utsikt over fjord og fjell i alle retninger. Det påstås at man kan se helt ut til kysten utenfor Kristiansund på en klar dag. Turen går i tørt terreng hele veien, med unntak av en snøbre du må over under toppen hvis du går på våren eller tidlig på sommeren.

kartsvart

Det er ganske riktig motbakke hele veien, men til gjengjeld er det kun nedoverbakke på vegen ned. Og vi så faktisk helt nord til vindmølleparken på Smøla da vi stod på toppen. Snøbreen som omtales lå der også selv om vi er midt i august. Men med tanke på den skrale sommeren som har vært er ikke det noe rart.
Det var fint turvær, selv om det blåste noe på toppen.

 

Fjellfie på toppen.
Fjellfie på toppen.

 

mot sørvest
Utsikt mot sørvest. I midten Kjøvdalsvatnet. Til venstre for vannet ser vi Kjøvhaugen, Kalvgjeltinden, Vasstindane og Kjøvskartinden. Til høyre for vannet ser vi Kyrkjetaket og Klauva. Helt bakerst ser vi Trolltindan som utgjør toppen av Trollveggen.

 

motsør øst
Utsikt mot sørøst. Bak Breidskardet sees deler av Eikesdalsvatnet og Meringdal. Det høyeste fjellet til høyre i bildet er Gjuratinden 1712 moh

 

Kategorier
Hverdagsliv Politikk

Sammen er vi sterke – alle skal med

Jeg har vel hele livet vært opptatt av politikk og har definert meg som sosialdemokrat. Jeg tror på fellesskapet, der det er små forskjeller og der alle har plikter og rettigheter. Jeg har stemt på Arbeiderpartiet ved alle valg, med unntak av et kommunevalg. Og jeg har vært medlem av partiet i mange år. Det morsomme, og litt ironiske, er at folk som ikke kjenner meg og bare ser meg, ofte tror jeg er Høyremann. Men den gang ei.

59188f54e1a4771762cb915a3c0adcd3

På videregående skole var jeg aktiv i NGS (Norges Gymnasiast Samband). Som student var jeg engasjert i studentpolitikken ved Høgskulen i Volda og styreleder i Studentsamskipnaden for Sunnmøre. Jeg har også vært styreleder i borettslaget vi bor i. Og de siste tre årene har jeg holdt orden på pengene til MOIs langrennsgruppe.

Når jeg er blitt spurt om å ta på meg en oppgave har jeg som oftest sagt ja. Men jeg har ikke stått på liste til valg,  men etter 22. juli 2011 bestemte jeg meg for at nå var det på tide. Min grunnholdning er at alle en eller annen gang i livet bør stille seg til disposisjon for det demokratiet vi tar mer eller mindre for gitt.

Jeg står på 15. plass på Molde Arbeiderpartis liste til høstens valg. I den perioden som nå avsluttes har vi hatt 9 representanter i Molde kommunestyre. Men kommunevalg er også personvalg og velgerne kan selv være med å påvirke hvem som kommer inn. Dette gjøres ved å endre på stemmeseddelen; enten kan du gi ekstra personstemmer til kandidater på listen du bruker, eller så kan du gi «slengstemmer» til kandidater på andre lister.

Valgprogrammet til Molde Arbeiderparti inneholder det vi går til valg på (klikk på bildet under for å laste det ned).

approg
For meg personlig er disse tre sakene det viktigste:
* Skole og barnehage; det er tross alt de som utgjør framtiden.
* Sosial boligpolitikk; det er viktig at det legges til rette og oppfordres til boligbygging i alle prisklasser og ikke bare leiligheter for de godt etablerte.
* Frivillighet; skal det gode liv i Molde kunne gjøres enda bedre må frivillige lag og organisasjoner innen idrett, kultur og friluftsliv gis bedre vilkår.

IMG_4166
Valgkamp på Torget i Molde

Jeg håper at mange er av samme oppfatning som meg; Vi trenger andre til å styre Molde kommune. Høyre har gjort sitt og trenger avløsning. Bruk stemmeretten den 14. september.

Uansett hva du stemmer på, møt opp og avgi din stemme, og stem gjerne på Arbeiderpartiet!

Godt valg!