Man blir ikke politiker bare av å sitte i et styre …

Molde trenger politikere som ikke bare er generalister, men som har dybde- og fagkunnskap spesielt innenfor oppvekst (barnehage og skole) og pleie og omsorg.

I dag, 3. september, hadde kommunestyret sitt siste møte før valget. Kåre Ellingsgård møtte for siste gang, etter lang og tro tjeneste for Arbeiderpartiet gir han seg. I et intervju på rbnett.no 21. august: – I opposisjon uten innflytelse sier han at den nåværende styringsmodellen føre til at politikerne er for lite aktivt med i styringen av byen. Og det er et synspunkt jeg helt klart deler.

Ordfører Torgeir Dahl ser ingen grunn til å gjeninnføre fagutvalgene. Han, Høyre og det politiske flertallet holder fast på dagsens organisering med Plan- og utviklingsutvalg og Drifts- og forvaltningsutvalg med stor delegering til rådmannen.

Under Molde KFUs debattmøte om skole den 27. august sier han ifølge rbnett.no:
– Man blir ikke en skolepolitiker bare av å sitte i et skolestyre. Jeg har vært med i FAU og var med på å starte KFU, og det vi møtte var begredelig.

Her mener jeg at Dahl tar feil. Hvis jeg skal trekke dette litt langt kan jo vi omformulere det til at en blir ikke kommunepolitiker bare av å sitte i et kommunestyre, eller en blir ikke stortingspolitiker bare av å sitte i et storting.

Med rikelig erfaring både som lærer i klasserommet, skoleleder på skole og gjennom mitt arbeid på kommunalt nivå mener jeg meg godt kvalifisert til å bli skolepolitiker etter valget. Så det er ikke kvaliteten det skal stå på, ordfører Dahl.

Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor Høyre skal tviholde på dagens organisering. I andre kommuner der Høyre sitter i posisjon har de fagutvalg. Men av en eller annen grunn er ikke dette ønsket i Molde. Hvorfor? Er det noe de, Høyre altså, ikke ønsker å fortelle folket?

Situasjonen for skolene i Molde er ikke bra. Riktig nok står det bra til med bygningsmassen, men innholdet er det verre med. Det kuttes jevnt og trutt.  Skole må ta sin del av kuttene selv om de stort sett holder budsjettene. Etter- og videreutdanning for lærerne er det heller lite av. Staten vil betale det meste, men det er ikke plass til den kommunale egenandelen på budsjettene. Dette må det gjøres noe med! Hadde det ikke vært for at lærerne i Moldeskolen gjør en fantastisk jobb hver eneste dag, hadde situasjonen vært uholdbar. Jeg mener at skolepartiet Høyre  ikke har noe å være stolt av i Molde.

* Resursene til grunnskole må økes i neste periode.
* Barn med spesielle behov må få den hjelp de trenger.
* Barn som er flinke må få den hjelp de trenger.
* Alle barn har rett tilpasset opplæring!
* Lærere må få mer tid til å undervise.
* Flere lærere som ønsker videreutdanning må få tilbud om det.

Molde trenger politikere som ikke bare er generalister, men som har dybde- og fagkunnskap spesielt innenfor oppvekst (barnehage og skole) og pleie og omsorg.

Det er 11 dager igjen til valget.  Bruk stemmeretten. Stem gjerne Arbeiderpartiet. Og vil du ha meg inn i kommunestyret finner du meg på 15. plass på Arbeiderpartiets liste.

Godt valg!

P.S Jeg kunne fortsette å problematisere hvordan Molde kommunes tall i KOSTRA for utgifter til grunnskole kan leses og tolkes, men det får vi komme tilbake til.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.