Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack støtter ikke lenger tilpasset CSS. Les dokumentasjonen på WordPress.org for å få vite mer om hvordan bruke tilpassede stiler på nettstedet ditt: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/7/f/b/hernborg.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/7/f/b/hernborg.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/7/f/b/hernborg.com/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 614 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/7/f/b/hernborg.com/httpd.www/wordpress/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/7/f/b/hernborg.com/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 622 Podkaster – disse hører jeg på – Hernblogg

Podkaster – disse hører jeg på

Podkasting er en vidunderlig videreutvikling av radioen.

ApplePodcastingLogo

Før var det slik at skulle du høre et program på radio, ja da måtte du være på plass foran en radio når programmet gikk. De aller fleste program gikk ikke i reprise. Så var du ikke ved en radio når programmet gikk – synd for deg!

Men den digitale utvikling har gjort det mulig å høre radioprogram og ikke minst andre program som ikke sendes på radio når og hvor du vil. Podcaster er blitt så vanlig at vi faktisk har funnet ut at det skal skrives med k og ikke med c som de gjør på engelsk.

For å slippe å lete frem og laste ned kan en abonnere slik at de lastes automatisk ned når det kommer ny utgave av podkasten.

Jeg er litt usikker, men jeg tror at Hallo i uken fra NRK P2 var det første programmet jeg fast abonnerte på. Dessverre fant de på å legge ned programmet.
Jeg har også hatt stor glede av å høre på Sommar och Vinter i P1 fra Sveriges Radio. NRK har også sin podkastversjon av Sommer i P2, men mitt store ankepunkt her er at NRK ikke spiller noe av musikken som spilles, svenskene lar deg lytte til begynnelsen og slutten. Dette gir mer helhet i lyttingen, men det er vel som alt annet et styr om rettigheter og slikt. Svenskene har en mye lenger tradisjon for dette med «sommerpratere» og det bærer programmene preg av.

Så hva hører jeg fast på nå i høst:

NRK – Sannhetsminesteriet med komiker Dag Sørås skråblikk på uken som er gått. Spesielt bonus-podkasten der intervjuet med ukes gjest sendes i sin helhet er bra.

En slask på tinget med med slasken Aslak Borgersrud. Hver uke serverer han politikk for idioter og idioti for politikere.

NRK – Kurer om medienes fortid, nåtid og framtid.

Aftenpodden med Aftenpostens politiske journalist Lars Glomnes, politisk redaktør Trine Eilertsen og kulturredaktør Sarah Sørheim.

Giæver og Joffen  der VGs skarpeste og morsomste kommentatorer Anders Giæver og Frithjof Jacobsen oppsummerer nyhetsuka sammen med gjester.

36,9 – en podkast om politikk fra Bergens Tidende, mest om lokal politikk i min fødeby.

NRK – Radiodokumentaren

NRK – P3 Dokumentar

En podkast om amerikansk politikk

Ja, det blir mye politikk og samfunn, men det er jo slikt jeg interesserer meg for.

Har du tips om gode podkaster så hører jeg gjerne fra deg.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.